מפרט החומרים- שעושה מטבח איכותי
כמו הרבה דברים אחרים, גם ארון המטבח נחלק לשלשה חלקים:
- הגוף: הארונות, הקופסאות
- הפרזול: מסילות, מגירות, צירים ומנגנוני הרמה ושליפה
- החזית: מה שרואים בחוץ
גוף הארון
רוב היצרנים הישראלים מייצרים את הקופסאות מסנדוויץ' (בעברית – לביד). ככל שהסנדויץ' עשוי מכמות גדולה של שכבות דקות ומעצים קשים, כך הוא איכותי יותר.
מרבית היצרנים משתמשים בסנדויץ' אדום או אוקומה. מי שרוצה לחסוך משתמש בסנדויץ' twin והמהדרין בסנדויץ' ליבנה או בירץ שהוא החזק והיקר ביותר.
את הסנדויץ' מצפים בפורמייקה (עדיף עבה ומשני הצדדים) ואת הצדדים בקנט pvc . לשיטת ההדבקה של הקנטים יש משמעות אסטטית רבה (הכי מתקדם – הצמדה בלייזר).
הפרזול
מגירות המטבח הם מרכיב משמעותי באיכות המטבח וגם במחיר. בשוק הישראלי קיימים כעשרים סוגי מגירות הנבדלות בכושר הנשיאה (כמה ק"ג אפשר להעמיס על המגירה) איכות הנסיעה (כמה חלק ומאוזן המגירה נעה על הצירים) בחומרים בעמידות ובנראות.
המגירות המתקדמות ביותר הן: ליגרה בוקס של בלום, סקלה של גראס ואווטק של הטיש. אחריהן אינטיבו של בלום, ארכיטק של הטיש ונובה-פרו של גראס (הדירוג הזה הוא על פי דעתי בלבד).
צירים הם מרכיב חשוב גם כן (כשרוצים שהדלתות תשארנה ישרות ומדויקות למשך שנים) על כן אני ממליצה לא להתפשר ולדרוש צירי clip top של בלום ועדיף עם טריקה שקטה (אינטגרלית או לא, זה לא משנה).
הקלאפות (מנגנוני ההרמה) הם מרכיב יקר, הפער בין המנגנונים הזולים (בד"כ סינים) ליקרים (ממליצה על אוונטוס של בלום) גדול מאוד, אבל הוא גם משקף נאמנה את האיכות והעמידות של המנגנון.
דלתות מתכנסות, תריסים, ומנגנוני פתיחה והזזה חשמליים הם מרכיבים טכנולוגיים מורכבים ולא זולים, זהו תחום שמתפתח בקצב וכדאי לבחון היטב את אמינות המנגנון לפני שבוחרים להשתמש בו, כי להיתקע עם יחידות תקועות במטבח זה קריזה!
החזית
מרבית החזיתות בארץ מיוצרות מ MDF שמכוסה בפורמיקה / פולימר / צבע / חומרים אחרים. החזית היא שמקנה למטבח את הצורה ולכן אין כאן מקום לפשרות. עדיף לבקש חזיתות שיוצרו במפעל המתמחה בייצור חזיתות ולא יוצרו באמצעים המוגבלים של הנגרייה.
ספקי החזיתות המומלצים בארץ הם: פורמקס, אורצ'ארד, נילסן – לחזיתות זכוכית, ובלום – לחזיתות מיובאות.
מקווה שסייעתי לכם להבין קצת יותר על מה לא להתפשר, אם אתם רוצים שאדאג שיהיה לכם מטבח איכותי באמת אתם מוזמנים להתקשר