מטבח כפרי פרובנס - המטבח של סנונית ודובי
החלפת מטבח
כשהגעתי לדובי וסנונית נדהמתי למצוא מטבח פרובנס מרשים, שבמרכזו אי בישול ואכילה ענק. אני לא רגילה לזה, בדרך כלל אני מגיעה למטבחים שניכר עליהם שהם דורשים החלפה ומייד.
המטבח הזה ככל שנראה מרשים מבחוץ התפורר מבפנים, רטיבות גרמה לחזיתות להתנפח ולמסילות לחרוק.
הלקוחות רכשו, לפני שהגעתי, יחידת בישול – תנור כיריים קולט גדולה ומרשימה, שלא הייתה משתלבת במבנה הנוכחי בשום צורה ואופן.
הם גם קצת מאסו במכשול הטלווזיה המפלצתי שיצר חציצה בין המטבח לסלון.
בחירת מבנה למטבח
בחנו אפשרויות הצבה שונות ומגוונות:
חלופה 1- מקרר בין דלתות היציאה למרפסת מול אזור בישול ואי ישיבה.
אלטרנטיבה שנפסלה כיוון שמשטח העבודה לא היה מספק
חלופה 2- מטבח מקביל- כיור מול כיריים על האי
אלטרנטיבה שנפסלה כיוון שהלקוחות העדיפו משטח עץ, שאינו מסתדר עם כיור על האי
חלופה 3- חסמנו אחת משתי דלתות היציאה למרפסת על ידי מקרר ומזווה ענק. ומקביל לקיר הבישול מיקמנו אי אחסון ועבודה גדול ובהמשכו אי ישיבה
אלטרנטיבה שנפסלה כיוון ששטח העבודה הראשי בין כיור לכיריים קטן מידי.
חלופה 4- חסמנו אחת משתי דלתות היציאה למרפסת על ידי מקרר ומזווה ענק.
על הקיר מיקמנו את יחידת הבישול (תנור וכיריים) עם שטחי עבודה משני צדייה, וממולה אי בישול הכולל כיור שבהמשכו אי ישיבה גדול.
אלטרנטיבה שנפסלה כיוון שבני הבית הגיעו למסקנה שהם מעדיפים לבשל על משטחים תחומים בקירות ולא על האי.
החלופה שנבחרה- בצעד יוצא דופן (באמת, הפעם היחידה מכל עשרות השיפוצים שעשיתי) החלתנו לסגור חלון ולהרוויח קיר עליו נוכל למקם את יחידת הבישול ומכשירי החשמל. עשינו מטבח ר קלאסי עם אי אחסון ואכילה
חומרים ופרטים שמעניקים אופי למטבח הכפרי:
נגרות עם רגליים והפרדות אופקיות – הפרדות אופקיות בין היחידות (כאן בחרנו להשתמש בהפרדות מתחת למגירה התחתונה מעל האמצעית ומתחת למשטח) ורגליים בין יחידה ליחידה מעניקות למטבח אופי של רהיט של פעם. כזה שיוצר בנגרות מסורתית.
חזיתות מסגרת כפולה בגמר צבע– החזית היא אמצעי ראשון במעלה לקבע את אופי המטבח. כאן בחרנו בחזית עם מקל סבא כפול ונוכח שמביא למטבח נופך רומנטי.
משטח עבודה מגרניט טבעי, קנט מקור ציפור – אין כמו אבן טבעית, כדי להכניס הביתה אנרגיה של אמא אדמה. קנט מקור ציפור מוסיף למשטח רכות ועושר עיצובי.
כיור רומא מחורץ מחרס – הקונספט של "קערת שטיפה גדולה" מונחת על הארון, זורק אותנו אסוציאטיבית למטבחים בטירות גדולות בפרובנס או טוסקנה.
פלטת בוצ'ר אגוז בגימור גלי– בניגוד למשטחי עץ רגילים פלטות בוצ'ר מורכבות מהרבה חתיכות עץ קטנות, פלטות מאוד עמידות שמזמינות אותנו לעבוד עליהן. הגימור הגלי מחזק את האופי הכפרי, מטבח בעבודת יד של נגר אמן.
ארון עליון מעוטר בקרניז, יחידות פתוחות וזכוכית סבתא– כי מטבחי פרובנס אוהבים פרטים מעוגלים, קישוטים וגיוון.
מגירות ייעודיות לבצל ותפוחי אדמה– מגירות מאווררות שמאפשרות לנו אחסון מאוורר ונח, ללא חשש מרקבון וסירחון.
מתקן לנייר סופג- במטבחי פרובנס (בניגוד למטבחים מודרניים) אנחנו משתמשים בחומרי הבישול בכלים ובמוצרים הנלווים כקישוטים. לכן השתמשתי במרווח שנוצר לי בין יחידת המגירות לרגל האי להצבת מתקן לנייר סופג.
יחידת בישול פרי סטנדינג– תנור כיריים וקולט אדים מעוצבים הם הכוכב האמיתי של המטבח.
ריצפה מצויירת– מסתירה את התיקונים שעשינו בתשתית.
שידה גדולה עם מדפים לתצוגת כלים יפים- מיקמנו לצד פינת האוכל, כדי שיהיה תוספת אחסון לכל כלי המטבח שאינם בשימוש יומיומי.