א,ב של מטבחים – מילון מונחים בתחום המטבחים

בנגרות מטבחים, כמו בכל תחום אחר, משתמשים בהרבה ביטויים ומונחים, שברורים מעליהם למי שעובד בתחום וזרים למי שחדש בעניינים.

כשאני מתבוננת מהצד בשיחות מכירה בחברות מטבחים כמעט תמיד מופיע רגע בו הלקוחות "מאבדים את זה".

אין פלא, מדובר בפגישות ארוכות, וקשה שבעתיים להתרכז ולהבין כשמדברים אליך במונחים זרים.

בדיוק בגלל זה ריכזתי עבורכם כמה מונחים וביטויים – מילון מונחי מטבח, שבטוח תשמעו בדרך.

תקראו ותוכלו להבין מה מוכרים לכם.

אז הנה זה מתחיל בסדר ה א,ב.

אינדוקציה - מה זה כיריים אינדוקציה?

כיריים הפועלות על שדה מגנטי. יתרונן על פני כיריים חשמליות רגילות בכך שהן מחממות רק את הסיר היושב עליהן, כך שהן בטיחותיות לשימוש על אי ובסביבת ילדים.

מרבית האינדוקציות מחייבות שקע כח תלת פאזי. 

חשוב לבדוק את גובה הכיריים ודרישות היצרן בנוגע לפתחי אוורור הארון, כדי להימנע מנזקים עתידיים למשטח בעבודה.

שימוש בכיריים אינדוקציה מצריך הצטיידות בסירים ומחבתות מתאימים, כאלה שמגנט ייצמד אליהם.

כיריים אינדוקציה

מקרר אינטגרלי - מה זה מקרר אינטגרל?

מקרר בעומק 60 ס"מ, שהחזיתות שלו הן מנגרות. מבחוץ הוא נראה כמו ארון.

בשל העומק הרדוד נפח האחסון של המקרר האינטגרלי הוא בדרך כלל נמוך, והמחיר לעומת זאת גבוה בהרבה בהשוואה למקרר רגיל.

קראו עוד במאמר שכתבתי: איך לבחור מקרר למטבח?

עיצוב מטבח עם מקרר אינטגרלי

מדיח אינטגרלי (מלא) - מה זה מדיח אנטגרלי?

מדיח עם חזית מנגרות, מבחוץ הוא נראה כמו ארון תחתון (כאן בתמונה משמאל לכיור) מופיע בשתי ורסיות:

  • מדיח אינטרלי רגיל: 60 ס"מ.
  • מדיח אינטגרלי צר – 45 ס"מ.

היתרון הגדול בשימוש במדיח אינטגרלי הוא אסטטי. אנחנו שומרים על קו ארונות תחתונים מעוצב ונקי. אם אתם צריכים לרכוש מדיח חדש אני ממליצה רכשו מדיח אינטגרלי (זה גם לא הרבה יותר יקר ממדיח רגיל) 

תכנון מטבח לפני שיפוץ

מדיח חצי אינטגרלי - מה זה מדיח חצי אינטגרלי?

כמו אינטגרלי מלא, רק שפנל ההפעלה חשוף מקדימה ולא מוסתר בדופן הדלת.

מדיח חצי אינטגרלי הוא קצת יותר פרקטי אבל הרבה פחות יפה בעייני.

ידית אינטגראלית - מה זה ידית אינטגראלית?

ידית בדרך כלל מאלומיניום המוצמדת לדופן הדלת/המגירה (ולא בחזית כמו ידיות רגילות).

ידיות אינטגרליות מאפשרת ליצור מטבח בעל עיצוב אחיד ורציף (בניגוד לידיות רגילות המדגישות כל חזית בנפרד).

ניתן לקבל את הידית בגוון אלומיניום (מבריק מוברש או מט) צבוע, או בגירסה המכונה ידית היברידית – פס המכסה את גובה הידית מאותו החומר של חזית המטבח.

תנור בילד אין - מה זה תנור בילד אין?

 תנור ש"גר" בתוך הנגרות, ביחידה תחתונה מתחת לשיש או כחלק מארון גבוה. בניגוד לתנור FREE STANDING, תנור בילד אין מאפשר שיש רציף מצידו/מעליו ובכך הופך את הבישול, התחזוקה והניקיון לקלים יותר.

מיקרו בילד אין - מה זה מיקרו בילד אין?

 כמו תנור בילד אין, אבל מיקרו. (אין צורך להסתיר אותו על ידי קלפה)

אם אתם מאלו שתמיד משאירים את הקלפה של המיקרו פתוחה, אני ממליצה לכם תרכשו מיקרו בילד אין. מחיר מוצר החשמל מתקזז פחות או יותר במחיר הקלפה הנחסכת.

שמו ♡- אם ממקמים את המיקרו מעל גובה 80 ס"מ מהריצפה, חשוב לרכוש מיקרו שנפתח הצידה ולא מטה (כמו תנור).

מטבחים קטנים

מקרר בילד אין - מה זה מקרר בילד אין?

מקרר המשתלב בקו הארונות (מבלי לבלוט החוצה) יש שני סוגים:

  1. מקררים עם ציר מיוחד המאפשר לדלתות המקרר להיפתח מעבר לחזיתות הארונות. במקרה הזה המקרר ממש בקו אחד עם המטבח.
  2. מקרר בעומק 60 ס"מ ורק הדלת בולטת מחוץ לקו הארונות, כדי לאפשר את הפתיחה. ברוב המקרים אנשים נוהגים לרכוש מקרר מסוג זה.

חיבור חזיתות - מה זה חיבור חזיתות?

כאשר רוצים מגירה גבוהה (לאחסון בקבוקים או מכשירי חשמל) אך רוצים לשמור על מראה אחיד – מראה של מגירה נמוכה ומתחתיה מגירה נוספת, מחברים את שתי החזיתות והופכים אותן מבחינה טכנית לחזית אחת הנראית מבחוץ כמו שתיים.

קראו עוד על סוגי מגירות למטבח.

טריקה שקטה - מה זה מנגנון טריקה שקטה?

מנגנון במסילת המגירה / בציר הדלת, שעוצר את הסגירה קצת לפני סופה וממשיך את תהליך הסגירה באיטיות.

הטריקה השקטה כשמה כן היא – מונעת את רעש הטריקה ומאפשרת למטבח להיסגר מבלי לסכן כלים שבירים במגירות, או אצבעות של ידיים קטנות.

ידית חרוטה - מה זה ידית חרוטה?

מגרעת המכורסמת בחזית ומאפשרת לנו לפתוח את הדלת / המגירה מבלי להזדקק לידית חיצונית.

בחירה בידית חרוטה מאפשרת לנו המעצבים "לשחק" עם קווי הידיות וליצור עניין רב במטבח.

ידיות חרוטות ניתנות לביצוע רק בחזיתות עץ או צבע.

 

כיור בהתקנה תחתונה - מה זה כיור בהתקנה תחתונה?

כיור המודבק מתחת לשיש.

לכיור בהתקנה תחתונה יש חסרון: אחרי שנים מצטבר באזור ההדבקה לכלוך מכוער, שדורש חידוש של איש שיש.

 

כיור בהתקנה עליונה - מה זה כיור בהתקנה עליונה?

כיור המולבש על גבי המשטח, שפתותיו בולטות מעל המשטח.

לכיור בהתקנה עליונה יש חסרון: הכיור מקשה על גריפת המים וניקיון משטח העבודה.

כיור בהתקנה שטוחה - מה זה כיור בהתקנה שטוחה?

כיור ששפתותיו ממשיכות את קו המשטח

דורש כיור איכותי ואיש שיש איכותי כדי שהחיבור יהיה מושלם.

כיור בקו 0 - מה זה כיור בקו 0?

כיור בהתקנה שטוחה שמלוטש יחד עם המשטח לגובה אחיד, כך שהחיבור נראה מושלם.

ניתן ליישום רק במשטחים שניתנים לליטוש בבית, אחרי ההתקנה.

כיור אינטגרלי - מה זה כיור אינטגרלי?

כיור העשוי מאותו חומר של משטח העבודה.

חומרים המתאימים במיוחד לביצוע כיור אינטגראלי הם גרניט טבעי וקוריאן שני חומרים המאפשרים למעבדים  לבצע  חיבורים בלתי מורגשים.

כיור אינטגרלי מגרניט (טבעי)

למנס - מה זה מתקן למנס?

מתקן הכולל שני מדפים בצורת כיליה, ומאפשר לשלוף את הכלים מהשטח הפינתי מתחת לשיש בצורה נוחה.

מבין פתרונות האחסון לחצי פינה, זה המתקן המועדף בעייני.

קיים בשני גדלים:

  1. מתקן למנס לדלת ברוחב 45 ס"מ.
  2. מתקן למנס לדלת ברוחב 60 ס"מ.

מג'יק קורנר - מה זה מתקן מג'יק קורנר?

מתקן המורכב מארבע סלסלות הנשלפות עם פתיחת הדלת החוצה.

זהו פתרון נח לאחסון פינתי, כמו הלמאנס, לדעתי הוא פחות מוצלח מקודמו.

סגירה - מה זה סגירה?

סרגל נגרות , שסוגר את הרווח שבין הנגרות לקיר.

קירות הבית, לרב אינם ישרים, ולכן כשנגרות נפגשת עם קיר נוצר לנו רווח מכוער ולא ישר, הדורש "סגירה" כדי ליצור מראה שלם ואחיד.

סוקל - מה זה סוקל?

הפס התחתון של המטבח, בין הארונות לריצפה.  הסוקל בדרך כלל שקוע כ- 10 ס"מ מהחזית, כדי לאפשר מקום לכפות הרגליים, והתקרבות של הגוף אל משטח העבודה.

גובהו 10-15 ס"מ בהתאם לעיצוב וגובה המטבח.

סנדוויץ - מה זה שכבות עץ המכונה סנדוויץ?

שכבות עץ דקות המודבקות בשתי וערב זו על גבי זו ויוצרות חומר חזק ועמיד שאינו משנה את נפחו וצורתו (בניגוד לעץ מלא).

במאמר הבא תוכלו להבין בצורה טובה יותר איזה סוג עץ סנדוויץ כדאי לבחור? ומהם החומרים שמהם עשוי מטבח איכותי?

 

פולימר - מה זה פולימר?

מעין טפט עמיד המוצמד לחזיתות (דלתות/ מגירות) בואקום.

מאפשר ליצור חזיתות בדוגמאות שונות (כמו מסגרות ותבליטים) בכיסוי אחיד (ללא קנטים) ממש כמו צבע.

פורניר - מה זה פורניר?

שכבת עץ דקה, בדרך כלל מודבקת על גבי סנדוויץ או mdf מאפשרת לנו לקבל רהיטי עץ עמידים ומדויקים במחיר נח, (מה שיותר קשה לביצוע בעץ מלא, אשר משנה את נפחו וצורתו עם הזמן).

פינה סגורה או פינה מתה - מה זה פינה סגורה במטבח?

זוית המחברת שני ארונות מימין ומשמאל לפינת החדר כך ששטח החלל הפינתי מתחת למשטח (שטח בגודל ממוצע של 66/66 ס"מ) לא נגיש ועל כן לא מנוצל.

בד"כ זה הפתרון הנכון והנח ביותר לפינה. (כיוון שהוא מאפשר שימוש במגירות משני צידי הפינה)

פרופיל במה - מה זה פרופיל במה?

פרופיל בצורך U -I L בד"כ מאלומיניום (יכול להיות צבוע), ששתול במגרעת בגוף הארון, ויוצר שקע מסודר ונח לפתיחת המגירות.

בניגוד לידיות אינטגרליות, הפרופיל נשתל כיחידה אחת לאורך כל הארון והחזיתות עולות עליו במקצת.

אני ממליצה לכם לקרוא את המאמר שכתבתי וכך תוכלו להבין טוב יותר מה ההבדל בין ידיות אינטגרליות לפרופיל במה?

פרזול - מה זה פרזול במטבח?

החלקים הנעים (נוסעים / זזים) של המטבח: המסילות, הצירים, מתקני ההרמה והשליפה למיניהם. כשליש ממחיר המטבח נגזר מעלות הפרזול (שליש נוסף החזיתות, והשליש השלישי הארונות עצמם). יש מגוון רחב של פרזולים ברמות איכות אמינות ומחיר שונים. כל כן לדעתי חובה להצטייד במפרט טכני, המגדיר במדוייק את הסוג הפרזול במטבח,  בנוסף לתכנית המטבח.

צבע בתנור - מה זה צבע בתנור?

"תנור" הוא הכינוי לחדר צבע מבוקר, טמפרטורה ולחץ אויר, המאפשר לצבעי לצבע בסביבה נקייה מאבק.

אם תשאלו את האדריכלים והמעצבים תמצאו בוודאי שרובם מעדיפים מטבח צבע על פני כל חזית אחרת. מטבחי צבע מאפשרים לנו לבחור במדויק את הגוון, רמת הברק, צורת החזית ואף להוסיף אלמנטים דקורטיביים- קרניזים, דקורים רגליים מעוצבות, כיד הדימיון הטובה.

קלאפה - מה זה מנגנון קלאפה?

מנגנון הרמה, באמצעותו ניתן להרים ולהוריד חזיתות של הארונות העליונים.

בניגוד לדלתות שרוחבן מוגבל לעד 60 ס"מ, מנגנון הקלפה מסוגל להרים חזיתות רחבות מאוד.

חשוב לבחור במנגנון מתאים לגובה הקלפה ולמה שיש מעליה. קלפה שנפתחת אנכית למיקרו קלפה אופקית לארון רגיל או קלפה כפולה (שפותחת ארון בגובה 70-120 ס"מ).

 

שליפה מלאה - מה זה מגירות שליפה מלאה?

מסילות המאפשרות למגירות לנסוע החוצה עד קצותיהן, ולחשוף את כל תכולתן.

מסילות בשיטה שליפה מלאה, בניגוד למגירות הישנות בהן 5 ס"מ אחרונים היו נשארים בתוך הארון.

תנור פירוליטי - מה זה תנור פירוליטי?

תנור המנקה את עצמו באמצעות חימום לטמפרטורה של כ- 500 מעלות צלזיוס והופך את השומנים והלכלוך לאפר.

שתף כתבה זו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
סגירת תפריט

גם בימי קורונה לא צריך להתפשר
על פחות מהמטבח הטוב ביותר