איך להתכונן לפגישת הורדה לביצוע

הזמנתם מטבח בשעה טובה ומברוק.

בקרוב, אחרי שהנגר או חברת המטבחים ימדדו את הבית/דירה, הם יזמנו אתכם לפגישת הורדה לביצוע.

בפגישה הזו מוודאים שהתוכנית שהכנתם אכן מתאימה למידות החלל. מוודאים שכל הפרטים בה מדויקים, שהחומרים שבחרתם הם אכן החומרים שבהם אתם מעוניינים. מסכמים על מועד האספקה ומסדירים את התשלום.

חתימה על התוכנית לביצוע היא חתימה מחייבת עבור שני הצדדים. עבורכם, זהו מסמך המסכם מה אתם עתידים לקבל. ועבור הנגר/חברת המטבחים זהו מסמך המבטיח שלא תוכלו לבא בטענות ובקשות מעבר למה שסוכם.

כדי להבטיח שתהיו מרוצים מהמטבח החדש שתקבלו אני ממליצה לכם להתכונן לפגישה הזו ברצינות מרבית.

בחינת תכנית המטבח לפני פגישת הורדה לביצוע

לפני שאתם מגיעים לפגישה עברו בצורה יסודית על תכנית המטבח שהכנתם וודאו שהיא מספקת את כל צרכיכם.

משטחי עבודה: וודאו שיש לכם לפחות 60 ס"מ בין כיור לכיריים, זהו אזור העבודה הראשי פחות מזה יהיה לכם לא נח לבשל (גם אם יש ממול אי גדול). אם שטח העבודה בין הכיור לכיריים גדול מ 120 ס"מ פתחו מטר המחישו לעצמכם את גודל השטח כשאתם עומדים ליד משטח העבודה במטבחכם, וודאו שזה לא יותר מידי גדול ויגרור אתכם להתעייפות בזמן הבישול.

משטחי שירות: וודאו שיש לכם לפחות 45 ס"מ מימין ומשמאל לכיריים ולכיור. להצמיד את הכיור או את הכיריים לקיר, דופן גבוהה, או סוף  של משטח זה מאוד לא נח ואפילו מסוכן.

משטחי הנחה: וודאו  שיש לכם משטח הנחה פנוי סמוך לבילד אין אליו ניתן להעביר תבניות רותחות מהתנור, ולהוציא כלים חמים מהמיקרו בצורה בטוחה. וודאו שיש לכם משטח סמוך למקרר אליו תוכלו להעביר את המצרכים בקלות.

שטחי אחסון: עשו רשימה של כל כלי הבישול, ההגשה, האוכל המכשירים החשמליים ומוצרי המזון שאתם מאחסנים במטבח, אל תשכחו את הבצל והתפוחי אדמה שדורשים אחסון מאוורר, ואת המיקסר הכבד הדורש מקום על המשטח (כדי שחס וחלילה לא יפול לכם על הרגל כשאתם מוציאים אותו מאיזה מדף) את הקורנפלקס והבקבוקים הדורשים מגירות גבוהות במיוחד. עתה כתבו על כל מגירה בתכנית שקיבלתם מה נכנס לתוכה. וודאו שיש מקום להכל.

סידור ישיבה במטבח: וודאו שיש מקום לכל בני הבית ואורחים קבועים כדי שלא תמצאו עצמכם אוכלים בתורות, בעמידה או בשורה.

אם אחד מהדברים הללו לא מתקיים בתכנית שלכם אני מציעה לכם לא להתפשר, שבו ותכננו מחדש. כל עוד המטבח לא ירד לביצוע זה עדיין.

 

מה להביא לפגישת הורדה לביצוע?

מרצפת (או פלאנק אם בחרתם בפארקט), ואם זה כבד וגדול אז לפחות פנל כדי שנוכל לוודא שגוון החזיתות מתאים לריצפה ונוכל להתאים את משטח העבודה והפורניר/עץ שישולבו במטבח עם גוון הריצוף.

אם האלומיניום/ברזל בחלונות אינו בצבע ניטראלי (לבן/כסוף/שחור) אני ממליצה להביא גם את הפרופיל או לפחות את הגוון שלו במניפת הצבעים כדי שנוכל לוודא שלא תהיה חוסר הלימה בצבעים.

בררו עם הקבלן שבחרתם כמה זמן יידרש לו כדי לפרק את המטבח הישן (אם יש כזה) ולהתאם את התשתיות בבית, כדי שתוכלו לקבע תאריך התקנה בהתאם.

והביאו אתכם מפרטים טכניים  (שרטוטים עם מידות) של כל מוצרי החשמל והכיורים.

בחירת כיור ומוצרי החשמל

חברות מטבחים גדולות נוהגות לדרוש מפרטים טכניים של כל מוצרי החשמל המשתלבים במטבח (חברות קטנות ונגרים פחות מקפידים על העניין) הרבה לקוחות מתפלאים על הבקשה ומרגישים שזה מטרד לבחור כל כך מוקדם את מוצרי החשמל. אבל האמת היא שדרישה זו היא לגמרי לטובתכם, היא מבטיחה שהארונות יותאמו במדויק למכשיר אותו הם מאכלסים ושלא יצטרכו לבצע שינויים והתאמות בשטח. בשלב זה אתם לא צריכים להזדרז לרכוש את המוצרים אלא רק להחליט באיזה דגם תבחרו, ולהביא את המפרטים הטכניים.

המקרר – "אם לא בחרנו מקרר אז כמה מקום להשאיר?" – זו שאלה ששואלים אותי בכל הפורומים וההדרכות. במקרה כזה אני ממליצה להשאיר נישה ברוחב של 96 ס"מ וגובה של 190 ס"מ. זוהי נישה שמספקת לרב המקררים המשפחתיים, בנפח של 500-650 ליטר. אבל כשיודעים בדיוק מה מידות המקרר ניתן לוודא שלא ישארו רווחים מכוערים מעבר לנדרש מצדדיו ומעליו, לפעמים ניתן להרחיק את הארונות מהקיר ואפילו להעמיק אותם ולהרוויח מגירות עמוקות במיוחד וכך להשיג קו מטבח נקי יותר. יתרה מזו כל האפשרויות בשלב זה פתוחות בפניכם ואתם יכולים לבחור במקרר שבאמת תרצו. (כיום יש לא מעט מקררים בגובה 200 ס"מ ומעלה שהם תמורה מצוינת למחירם).

הכיור – את ארון הכיור אנחנו צריכים לתכנן כך שיצליח להכיל גם את הכיור שבחרתם, וגם את הפח אם נדרש ומוצרים כגון טוחן אשפה סנן מים חמם וקרר אם תרצו. לכן חשוב שיהיו בידנו כל המידות של המכשירים הללו.

המדיח – בדרך כלל כל מה שנחוץ לנו לדעת זה אם מדובר במדיח רגיל חצי אינטגראלי או אינטגראלי מלא 60/45 ס"מ. אבל כבר נתקלתי בהפתעות לא נעימות. מקרים שמשטח העבודה עם קנט גבוה במיוחד, או כשגובה המשטח נמוך במיוחד או שמרכיבים פארקט אחרי התקנת המטבח, במקרים כאלו חייבים לוודא מראש מהו הגובה המינימאלי של המדיח שבחרתם ושהוא יצליח להיכנס.

 

הכיריים – רצוי (אסטטית) שיותקנו במרכז יחידת מגירות או במרכז בין שתי יחידות. במקרה הראשון חשוב שגודל הארון יהיה כגודל הכיריים או גדול ממנו. כמו כן חשוב לדעת מה גובה הכיריים כדי להנמיך במידת הצורך את השוכב העליון של הארון או לחתוך בו פתח. במקרה ותרצו להשתמש בכיריים פיט או קולט מהמשטח נצטרך להכין לחלקים הבולטים פנימה לתוך הארונות מקום ייעודי (על ידי קיצור או הקטנה של המגירות). כיריים אינדוקציה דורשות שקע כח בולט ולכן בדרך כלל נקצר את המגירה העליונה (שמאוחריה מותקן השקע) ונעשה רווחים לאוורור וגריל אוורור בסוקל כדי להוציא את האויר הרותח שהן מייצרות.

קולט האדים – אם הקולט מוסתר בארון (עליון או תחתון) אז כמובן נהיה חייבים לדעת את מידותיו כדי לעשות לו מקום. אבל גם אם הקולט מגיע מהתיקרה או מהקיר חשוב לראות איך הוא נראה ולהתייחס לכך בעיצוב.

התנור – גם אם התנור שבחרתם תנור סטנדרטי  ברוחב 60 לפעמים הוא מגיע עם דרישות מיוחדות לארובת אוורור לכן רצוי שיהיה בידנו המפרט שלו.

מיקרו – במקרה של מיקרו מאחורי קלאפה אין צורך להביא מפרט. אם המיקרו אינטגראלי חשוב לדעת במדויק את הגובה שלו ( 38/45/60 ס"מ) ולדעת אם הדלת נפתחת הצידה או למטה (כמו תנור) עפ"י צורת פתיחת הדלת נקבע את הגובה בו ימוקם המכשיר כדי לאפשר תפעול נח ובטוח.

מיקסר / מכונת קפה / מסחטות מיץ / בלנדר / מתקני מים וכהנה מוצרי חשמל שמיועדים לעמוד על המשטח בפינה – רצוי למדוד במצב פתוח (הכי גבוה שלהם) כדי למקם את המדף מעליהם בגובה מתאים.

משטח עבודה

כדי שהנגר יידע מה גובה הארון שלכם אנחנו חייבים לדעת באיזה גובה תרצו את משטח העבודה ומה עובי המשטח.

גובה עבודה סטנדרטי הוא 91.5 ס"מ. אצל רב הספקים תוכלו לבקש מטבח נמוך או גבוה יותר בטווח של 89.5-92 ס"מ עפ"י גובהכם. אם אתם נמוכים או גבוהים במיוחד אני ממליצה שתעמדו מול השיש בבית עם סכין ביד מול קרש החיתוך ומטר ביד השנייה. כך תמצאו באיזה גובה נח לכם לחתוך סלט. זהו גובה משטח העבודה הרצוי עבורכם. עובי רב משטחי הגרניט פורצלן הוא 1.2 ס"מ (אם יש לכם אי עם אזור ללא תמיכה מתחתיו עדיף שתבחרו משטח גרניט פורצלן בעובי 2 ס"מ) עובי משטחי קוורץ הוא 2 ס"מ. ניתן ליצור מראה גושני יותר על ידי הדבקת קנט בחזית הקדמית של המשטח. במטבחים כפריים מקובל לעשות קנט של 4 ס"מ להקניית מראה גושני של "שיש משמעותי" ובמטבחי פרובנס אפילו יותר (לעיתים עם עיבוד שנקרא מקור ציפור). כבמרבית חברות המטבחים ואצל הנגרים יש סטנדים שלמים עם פלטות לדוגמה של גרניט פורצלן / קוורץ. כיוון שיש ברשותכם מרצפת וחזית כדאי שתנצלו את ההזדמנות לבחור גם את הדגם של משטח העבודה. (במשטחים עם גידים או דוגמאות גדולות אני ממליצה לנסע אחרי הפגישה לאולם התצוגה של היצרן ולראות את המשטח בגודל טבעי, לוודא שאתם אכן אוהבים).

מילה לסיום

פגישת ההורדה לביצוע היא פגישה ארוכה. בדרך כלל מעל שעה וחצי. ממליצה להגיע שבעים ומרוכזים ולהשאיר את הילדים, שעלולים להוציא אתכם מפוקוס בבית. אם אתם רוצים לוודא שהמטבח יצא לא פחות ממושלם הכי טוב זה להגיע עם מעצב פנים מומחה למטבחים שישמור על האינטרסים שלכם וייודא שהכל מדוייק ואין אותיות או קווים שלא במקומם.