מטבח פרקטי, נח ויעיל

12 כללי עיצוב שיבטיחו לכם מטבח פרקטי, נח, בטוח ונעים:

  1. מרחק קצר בין המקרר לכיור, כדי שלא תתרוצצו לחינם.
  2. 70-120 ס"מ בין הכיור לכיריים, כדי שלא תצטרכו "לעשות ערימות" ולהידחק.
  3. מרחק של לפחות 35 ס"מ בין הכיריים לדופן ולקיר, כדי שתוכלו להשתמש בכל להבות הכיריים, בנוחות.
  4. עגלת בקבוקים ומגירת תבלינים צמודות לכיריים. אם אין לכם עניין לראות את הבקבוק של השמן והתבלינים על משטח העבודה.
  5. מיקום התנור בסמוך למשטח עבודה אליו ניתן להעביר תבניות רותחות, כדי שלא תצטרכו לראות איך נראית מחלקת כוויות של ביה"ח הקרוב, מבפנים.
  6. הרחקת המקרר מקירות, כדי לאפשר פתיחה מלאה של דלתותיו. לחצו כאן לטיפים נוספים על בחירת מקרר למטבח.
  7. מיקום הכיסאות באופן שיאפשר שיחה וקשר עין, כי הרבה יותר נחמד לאכול כשמדברים (כן כן אני זוכרת מהגן את "אין משיחים בשעת הסעודה" אבל בכל זאת).
  8. מקומות ישיבה נוחים כ- 60 ס"מ רוחב לסועד, ועומק 30ס"מ לרגליו, כדי שהישיבה על האי לא תהיה לחוצה ומעצבנת.
  9. מיקום הכיריים תח, ליד חלון, מפוח, כי ריח של שניצל ודגים בכל הבית זה לא הבושם המועדף עליכם.
  10. מיקום המיקרו בגובה שיהיה נגיש למשתמשים בו, כדי שהילדים יוכלו להיות עצמאיים במטבח.
  11. תריס, מגירה עמוקה, ארון נפתח למיקסר בלנדר ויתר המכשירים, אלא אם השקעתם במכשירים ייצוגיים שכייף לראות אותם על המשטח.
  12. כמה שיותר מגירות בגודל 75-120 ס"מ, כי מגירות הן פתרון האחסון היעיל והנח ביותר שקיים. במיוחד שהן גדולות!
 

פשוט תתקשרו...

עכשיו יש בידכם את הכללים החשובים ביותר לתכנון מטבח. אתם יכולים לבחון את תכנית המטבח שהכין לכם האדריכל או אשת המכירות בחברת המטבחים. אבל האמת היא שתכנון מטבחים בעייני זה ממש אמנות. אמנות האיזון בין אסתטיקה ופרקטיות, בין חלומות ותקציב.

אם אתם לא רוצים להתפשר, ולהשיג את המטבח המוצלח ביותר עבורכם אני מזמינה אתכם להתקשר אלי.