מטבח תכלת - המטבח של אפרת וצח

מטבח - כ

גדול על שטח קטן- צורת ההצבה כ, מאפשרת לנו להשיג מטבח גדול הכולל הרבה אחסון ושטחי עבודה מבלי לתפוס את כל מרחב השטח הציבורי. זוהי שצורת הצבה מצויינת לאנשים שאוהבים לבשל ללא הפרעה, ועדיין להיות חלק מההתרחשות בבית.  שתי הפינות הן שטח הנחה מצויין לכל מכשירי החשמל, ולכל ההכנות והתבניות. ולמי שמתבאס מאבדן שטח האחסון מתחת למשטח- כאן יש לנו אפשרות לנצל לפחות את הפינה החיצונית, באמצעות ארון הנפתח מצידו החיצוני של המטבח.

סגור אבל פתוח – המגבלה של מטבחי כ היא שיש בהם נתיב כניסה אחד בלבד. אמנם המבשל זוכה לקשר עין רציף עם יתר הבית אבל ההתנהלות מהמטבח פנימה והחוצה דורשת כמה וכמה צעדים. לכן זוהי שיטת הצבה מעולה לחללים צרים וארוכים כשפינת האוכל צמודה למטבח, (במיוחד אם היא צמודה לאזור הכניסה אליו). ופחות מתאימה למשפחות בהן יש כמה מבשלים בחברותא.

מטבח תכלת כפרי לייט
מטבח כפרי לייט במבנה -כ
מטבח תכלת מט
מטבח צבע מט

מטבחי צבע

החופש לבחור– אחד היתרונות, בגללם אדריכלים ומעצבים כמעט תמיד בוחרים לעצמם מטבחי צבע, הוא שאנחנו חופשיים לבחור בכל דוגמה, גוון, ובכל רמת ברק שמדוייקים לטעמנו.

צבע מט– במטבח הזה בחרנו בצביעה של 0% ברק. (כדאי לדעת שברב חברות המטבחים כשאומרים מט מתכוונים ל20-30% ברק). זוהי צביעה שמעניקה לחזיתות איכות "גירית" כפרית ורומנטית במיוחד.

צבע בתנור – ה"תנור" הוא הכינוי לחדר הצבע. חדר נקי, מבוקר טמפרטורה, לחות  ולחץ אטמוספרי חדר שמאפשר לצבע להתייבש, בסביבה סטרילית שמונעת מאבק להיתפס עליו. בתנור אין אש ולא נשרף דבר. הביטוי "תנור", כך שמעתי, ניתן לחדר על ידי צבעים שעבדו בחדרים שחוממו לטמפרטורה גבוהה, שמזרזת את תהליך הייבוש (ולא מקלה על העובדים בהם).

מטבח תכלת בסגנון כפרי
מגדילים את הפינה מעל השיש

שני תנורים – כששטח קיר הגבוהים מספיק גדול אני מאוד אוהבת לשים שני תנורים זה לצד זה.  זה יעיל ומועיל גם במשפחות שלא שומרות כשרות. יום שישי, כשרוצים לחמם את כל האוכל, שני תנורים פשוט עושים את העבודה בחצי זמן. לא צריך להתכופף וזה גם נראה מצויין.

שימו לב, אם בחרתם להשתמש בתנור-מיקרו  (צעד שיאפשר לכם למקם את שני התנורים בגובה 75-90 ס"מ מהרצפה)קחו בחשבון משהמיקרו בדרך כלל חלש יותר (בגלל שטחו הגדול) ממיקרו רגיל והרבה יותר יקר.

הפינה מעל השיש – במטבחי ח/ר, בהם נוצרת פינה בין קיר הגבוהים לקיר הניצב לו, אנחנו בדרך כלל ממקמים את המקום למיקסר, הבלנדר ומקסימום תמי4 או מכונת הקפה. אםהקיר ארוך דיו ויש אפשרות להגדיל את שטח הפינה מעל השיש תרוויחו פעמיים: יהיה לכם אזור תפעול רחב ונח לכל המכשירים שמיקמתם בפינה. תוכלו לאפות בלי לגרור/ להזיז את המיקסר וגם יהיה לכם הרבה יותר נח באזור הבישול הניצב לפינה.